luni, 19 ianuarie 2009

Top 7 tunsori pentru 2009

n 2009 in topul preferintelor vor fi tunsorile foarte scurte, insa nici bobul sau parul foarte lung nu isi vor pierde farmecul. Tunsorile scurte si medii sunt definite de asimetrie, iar parul lung va impune doua tendinte, ori existenta unui breton drept, ori a treptelor care sa evidentieze trasaturile fetei. Iata cele mai interesante tunsori pentru urmatorul an:





1. BRETON FABULOS

Intretinere: 3-4 saptamani
Pentru: par drept sau ondulat
Un breton voluminos iti poate oferi schimbarea dorita si va da o nota sofisticata oricarei tunsori. Este o optiune care functioneaza perfect pentru parul drept sau ondulat si pentru forme ale fetei ovale sau inima. Este chiar indicat pentru o frunte foarte inalta. Daca ai parul ondulat, foloseste placa de intins parul pentru ca bretonul sa fie intotdeauna drept si stralucitor.
2. IN TREPTE

Intretinere: 9-10 saptamani
Pentru: par drept, ondulat sau cret
Tunsorile in trepte care incadreaza fata sunt mult mai complexe pentru anul viitor. Este o tunsoare excelenta pentru cele care au parul voluminos si doresc sa adauge textura acestuia. Pentru a nu crea un contrast prea mare intre textura si culoare, foloseste culori simple, ton pe ton. Daca ai firul de par subtire, scarile trebuie sa inceapa din crestetul capului iar lungimea parului sa nu depaseasca umerii.
3. SCURT SI ASIMETRIC

Intretinere: 3-4 saptamani
Pentru: par drept sau ondulat
O tunsoare care este preferata stilistilor si care, pentru a fi reusita, trebuie sa nu exagereze in taieturi si sa urmareasca linia naturala a parului. Lungimea nu trebuie sa depaseasca linia buzelor si nu trebuie sa fie prea necizelata sau cu trepte prea evidente.
4. BOB NECIZELAT

Intretinere: 6-7 saptamani
Pentru: par drept
Daca anul 2008 a fost anul bobului texturat si foarte coafat, anul acesta bobul nu mai are nevoie de o atentie atat de speciala. Taieturile sunt simple si clasice, singura diferenta fiind varfurile drepte si necoafate. Nu ai nevoie decat de indreptarea varfurilor cu o placa de intins parul.
5. PIXIE

Intretinere: 5-6 saptamani
Pentru: par drept sau ondulat
Trebuie sa ai o forma a fetei excelenta pentru o astfel de tunsoare, o fata feminina si fara trasaturi prea stridente. Daca decizi asupra unei astfel de tunsori trebuie sa iei in considerare ca gatul si toata fata vor fi expuse in mod constant. Bretonul nu trebuie sa fie voluminos si in centrul atentiei vor fi ochii si sprancenele.
6. SCULPTAT

Intretinere: 4-5 saptamani
Pentru: par drept
O tunsoare foarte feminina dar si foarte pretentioasa deoarece este destul de limitata in privinta coafarii. Liniile sunt excelente, fiind bazate pe trepte bine evidentiate, pornind de la linia bretonului, apoi inca o treapta in linie cu urechile si inca una in linie cu ceafa. Este o tunsoare minunata pentru trasaturi ale fetei delicate si feminine.
7. EMO

Intretinere: 4-5 saptamani
Pentru: par drept sau ondulat
Cine ar fi crezut ca nebunia emo va influenta si stilistii? Cea mai dorita tunsoare este definita de suvite bine filate foarte lungi numai in partile laterale, alaturi de trepte care pornesc din crestetul capului la spate, pentru mult volum si breton asimetric care sa nu depaseasca barbia in lungime. O tunsoare tinereasca, asimetrica care necesita o intretinere atenta si mult curaj.