joi, 20 noiembrie 2008

Uleiuri pentru un masaj de calitate

Pe piata exista numeroase tipuri de ulei pentru masaj si in orice magazin de cosmetice veti gasi o varietate de uleiuri din care veti putea alege sortimentul preferat sau pe acela recomandat voua de catre specialistul dumneavoastra in arta masajului.

De ce este important sa stim diferenta dintre un ulei sau altul? Unele dintre ele pot lasa in urma unui astfel de tratament o consistenta foarte unsuroasa ce se indeparteaza cu greutate si chiar iti lasa senzatia de piele unsuroasa pe tot parcursul zilei; alte tipuri de ulei sunt mai usoare si pot fi absorbite mult mai repede de piele, in schimb in alte cazuri puteti intra in contact cu uleiuri urat mirositoare, iar in cel mai rau caz pot provoca iritatii ale pielii sau reactii alergice la plantele/fructele din care sunt produse acestea.

In randurile de mai jos vei gasi 5 tipuri de produse de calitate si recomandate de orice specialist.

Uleiul de lamaie
Sunt cele mai populare, dar si cele mai folosite in cabinetele de specialitate. Se obtin din lamaile coapte, nu din cele verzi. Este un ulei usor care permite mainilor sa intinda cu usurinta aceasta consistenta pe intreaga piele. Uleiul este absorbit de piele incet, astfel nu va fi nevoie sa folosesti cantitati mari pentru a realiza masajul. Facand o comparatie cu alte uleiuri, are un pret acceptabil si este si uleiul care foarte rar determina aparitia unor iritatii.

Uleiul de caise
Are structura si culoare foarte apropiata de uleiurile de masaj provenite din lamai. Pretul acestuia este mai mare insa este si foarte bogat in vitamina E, o calitate ce ii confera o mai lunga durata de viata fata de alte produse. Acesta este foarte repede absorbit de piele, de aceea vor trebui mai multe straturi daca este nevoie, insa daca il folositi pentru un masaj rapid acest produs este ideal. Datorita proprietatilor sale benefice este folosit adesea in aromaterapii.

Uleiul de jojoba
Uleiul provine mai exact din ceara extrasa din samanta plantei de jojoba. Este un ulei potrivit celor ce sufera de acnee deoarece contine substante antibacteriene si are proprietati asemanatoare sebumului pielii umane. Jojoba are o lunga durata de viata, este recomandat insa sa nu fie folosit in mod regulat deoarece pielea se va obisnui cu aceasta textura si nu va mai avea efectul dorit. Jojoba nu irita pielea decat in foarte putine cazuri. Este un ulei ce este repede absorbit si in cele mai multe situatii va trebui sa pui pe piele mai multe straturi de ulei pentru a efectua un masaj.

Uleiul de nuci
In primul rand acest produs nu este compus din niste nuci tocate si amestecate cu o substanta ce vor avea un efect scortos atunci cand va fi aplicat pe piele. Este un ulei extras din nuci, foarte usor ca si consistenta, nu este aproape deloc unsuros si este un ulei recomandat pentru relaxare. Are un pret bun, are o lunga durata de viata insa mare atentie sa nu vina in contact cu hainele deoarece pateaza.

Uleiul de floarea-soarelui
Este foarte usor, insa este greu absorbit de piele. Acest ulei este obtinut din seminte ce contin foarte multe proprietati chimice care ajuta la mentinerea aspectului sanatos al pielii luptand contra imbatranirii si indepartand celulele moarte. Uleiul de floarea-soarelui trebuie tinut in locuri racoroase si daca ii pui cateva capsule de vitamina E acesta va rezista mai mult pe raftul tau fara a se deteriora. Cei ce au alergii la aceste tipuri de seminte nu trebuie sa foloseasca un astfel de produs. Este un ulei cunoscut inca din vremuri trecute, Socrate spunea ca "Uleiul din floarea-soarelui te ajuta sa depasesti orice durere".

Avem la dispozitie o intreaga gama de uleiuri asa ca nu va limitati doar la unul dintre ele, experimentati cat mai multe pentru a-l descoperi pe cel ce se potriveste pielii voastre. Pentru a opri deteriorarea acestor tipuri de uleiuri trebuie sa le tinem departe de lumina soarelui, la loc racoros.

Un comentariu:

Ioana_princesNuMber1* spunea...

este ft bun acest articol pt k ne ajuta la lucrurile pe kre nu le stim..cum ar fi uleiurile de masaj..knd avem nevoie de un masaj trebuie sa stim ce fel de uleiuri sunt..ft tare..:*