vineri, 6 februarie 2009

Cele mai bune 20 de secrete ale frumusetii

beauty.jpg

In materie de beauty, fiecare dintre noi cunoaste anumite secrete. Fie ca am testat pe pielea noastra fie am aflat de la prietene sau specialisti, e clar ca suntem in masura sa dam cateva sfaturi si sa impartasim cateva trucuri in materie de cosmetica si machiaj.

1 - Cand vine vorba de ascuns greselile, corectorul e doar jumatate din solutie. Pentru un ten fara greseala (indiferent de nuanta tenului tau), foloseste pe buze un ruj de culoare roz pal. In mod surprinzator acesta distrage atentia celor care te privesc, astfel ei nu iti vor vedea micile pete sau cosuri pe care le ai pe fata.

2 - Penseaza-ti singura sprancenele dar nu abuza! Smulsul parului in exces duce la iritatii pe piele si spatii goale in sprancene care fac parul sa creasca dezordonat. Pentru a corecta eventualele greseli aplica ulei de ricin pe sprancene (pentru regenerare) si umple spatiile goale cu ajutorul unui creion.

3 - Oricat de placut este dusul cald de dimineata, nu folosi apa prea fierbinte. Alternarea aerului cald cu cel rece intareste pielea si o usuca. Foloseste intotdeauna dupa dus o lotiune hranitoare pentru corp.

4 - Un ten impecabil se obtine cu un gel de curatare si o crema potrivite tipului tau de ten. Pe acestea le poti folosi atat ziua cat si noaptea. Saptamanal aplica o masca purifianta. Optional, poti utiliza noaptea un tratament care regenereaza pielea.

5 - Vrei sa ascunzi semnele de oboseala dupa o noapte alba? In loc de fond de ten foloseste o crema coloranta. Pentru ochi foloseste un creion de culoare bej. Acesta ascunde urmele de roseata din jurul ochilor.

6 - Cand aplici tusul tine ochii deschisi! Daca ii ai inchisi nu vei vedea ce desenezi si risti sa arati ca un desen animat. Pentru o linie perfecta foloseste regula celor trei linii: traseaza o line in coltul exterior al ochiului, una in mijloc si una in coltul interior. Uneste cele trei linii pentru a obtine efectul dorit.

7 - Pentru buze pline mizeaza pe gloss. Cu grija contureaza-ti buzele cu o pensula pe care aplici un corector sau o pudra cu un ton mai deschis decat al pielii tale. Buzele coloreaza-le cu un gloss auriu, piersicuta sau corai.

8 - Inflamatiile pielii le poti calma cu ajutorul trandafirilor sau a lavandei.

9 - Nu lasa pielea uscata sa-ti acopere picioarele. Alege piatra ponce in locul pilei. Cea din urma face ca pielea pe care ai indepartat-o sa creasca la loc, dar intr-o cantitate mai mare. Apoi rasfata-ti picioarele aplicand o masca hidratanta pe care o folosesti pentru ten.

10 - Ne place sa vedem o manichiura ingrijita. Toate stim ca asa ceva presupune vizite la salon, timp, rabdare si bani pentru a o intretine. Pentru unghii de admirat alege unghii scurte, rotunjite si intr-o culoare inchisa. Pileste-ti unghiile astfel incat sa fie la nivelul pielii degetelor si rotunjeste conturile cu ajutorul unei forfecute.

11 - Vrei ca fardul sa nu se mai stranga in cuta de pe pleoape? Solutia e sa elimini excesul de sebum de pe acestea. Inainte de a aplica fardul, foloseste o pudra sau un primer.

12 - Expertii ne sfatuiesc sa aplicam o crema hidratanta zilnic. Recomandarea e valabila atat pentru fata cat si pentru corp. Rezultatele acestora nu sunt imediate. ele se vad in timp.

13 - Uleiul de masline face minuni! Acesta hidrateaza pielea uscata si stimuleaza regenerarea. Foloseste-l pe cuticule si adauga cateva picaturi in lotiunea de corp pe care o folosesti zi de zi. Este un excelent demachiant pentru ochi si da rezultate excelente daca este folosit ca masca de par.

14 - Imperfectiunile se acopera dupa urmatoarea regula: pentru a neutraliza o anumita culoare, foloseste complemenara ei! Cearcanele albastrui de sub ochi dispar daca le acoperi cu un anticearcan orang; un corector verde acopera cosurile.

15 - Orice machiaj poate fi improspatat daca pulverizezi apa peste fata. Dupa ce o pulverizezi pe fata, retuseaza-ti machiajul: intinde fondul de ten si fardul de pleoape. Cea mai indicata in acest caz este apa termala. Aceasta improspateaza fata si fixeaza machiajul.

16 - Iti apar mai multe cosuri pe partea fetei pe care dormi sau unde tii telefonul? Evita sa iti mai atingi fata inutil, mai ales daca stii ca ai un ten cu probleme.

17 - Dupa ce aplici un autobronzant pe fata, foloseste un disc demachiant sau un betisor de urechi pe care il tamponezi usor peste sprancene si la baza parului. Astfel pielea nu va deveni portocalie in acele zone.

18 - Apa, hartia si chimicalele iti afecteaza pielea. Pentru a combate efectele negative, in primul rand, scapa de celulele moarte prin exfoliere.

Apoi aplica o crema hidratanta. Pentru rasfat, din cand in cand, da-te pe maini cu parafina si acopera-le cu manusi speciale. La final ele vor fi ca noi!

19 - Buzele crapate si uscate au un remediu extrem de eficient: o crema bogata pentru ochi. Aplica o cantitate suficienta pe buze si simte diferenta. Ai grija: crema trebuie sa fie cu o formula hidratanta, nu cu una pentru fermitate (aceasta usuca pielea).

20 - Nu ai bani prea multi, dar simti nevoia de un mic rasfat? Mergi la un salon si cere cea mai extravaganta pedichiura! Sigur, costa mai mult decat o manichura, dar rezista mai mult.

Un comentariu:

Ioana_princesNuMber1* spunea...

wow asta chiar e sooper multam fain :)))